25.04.2022 Halaman Utama 1
dagangan kripto currency di broker olymp trade

Sekilas Tentang Mata Wang Kripto

Topik mata wang kripto menjadi semakin hangat sejak kebelakangan ini terutamanya sejak harga Bitcoin mencecah paras $10,000 pada akhir 2017. Nampaknya tiada siapa yang dapat menafikan peningkatan kesedaran orang ramai terhadap wang digital kripto currency dan minat media arus perdana dalam fenomena ini.

Menariknya, Bitcoin dan mata wang kripto lainnya telah pergi jauh ke dalam fikiran orang ramai. Bermula dari sesuatu yang tergolong dalam sisi gelap laman web, ia berubah kepada mata wang yang sangat menjanjikan kestabilan pada masa hadapan.

Ada yang mengatakan perkara ini adalah mentaliti berkumpulan. Ada juga yang yang memanggilnya gelembung. Tetapi fakta tidak pernah silap: populariti Bitcoin berkembang setiap hari, dan ia dicerminkan dalam perubahan harganya – melonjak atau jatuh, bergantung pada berita terkini .

mata wang kripto bitcoin trading di Olymp Trade Malaysia

Tak Kenal Maka Tak Cinta

Walaupun apa yang diperkatakan tentang pasaran kripto currency, ia tetap dibanjiri oleh orang yang ingin membeli Bitcoin. Malah jika dibandingkan dengan kelas aset tradisional, seperti komoditi dan saham, kripto kelihatan lebih berisiko. Ia menunjukkan turun naik yang besar dan tiada siapa yang boleh meramalkan bagaimana keadaan seterusnya akan berlaku. Namun di sebalik semua itu, ia tetap menjadi semakin popular.

Tetapi terdapat cara yang lebih pasti untuk mendapat manfaat daripada turun naik harga jangka pendek mata wang kripto – yang sebenarnya tidak melibatkan pembeliannya. Penasaran?

Di bawah ini kami akan menerangkan cara kerjanya.

Instrumen Kewangan Bantu Memanfaatkan Aliran Mata Wang Kripto

Peluang yang ada di web hari ini membolehkan pelabur memanfaatkan turun naik harga tanpa membeli aset sebenar. Ini dilakukan melalui platform pelaburan dalam talian, seperti Olymp Trade. Di mana ia menyediakan akses kepada pasaran kewangan 24 jam sehari.

cara deposit melalui mata wang kripto olymp tradeDengan Olymp Trade, apa yang anda perlukan untuk menyertai dunia mata wang digital ini ialah peranti yang disambungkan ke internet serta wang deposit minimum serendah USD10. Mekanismenya agak mudah: anda hanya perlu membuat ramalan untuk memilih antara 2 pilihan. Tentukan sama ada harga Bitcoin, litecoin atau kripto currency lainnya akan meningkat atau turun. Keputusan sudah tentu harus berdasarkan pemahaman keadaan pasaran semasa.

Dengan cara ini, anda menghapuskan beberapa faktor risiko untuk diri anda sendiri – seperti potensi penurunan nilai Bitcoin (yang agak menyakitkan jika anda benar-benar memilikinya), atau ketidakpastian yang datang daripada sifat terdesentralisasi dan tidak terkawal mata wang kripto.

Jika ramalan anda terbukti betul, anda menerima keuntungan yang bergantung pada jumlah pelaburan anda dalam urus niaga tersebut. Anda akan sentiasa diberitahu tentang peratus keuntungan lebih awal. Iaitu sebelum membuka posisi (lihat gambar di bawah).

Perkara penting lain yang perlu anda tahu ialah masa tamat transaksi pelaburan anda. Untuk hal ini , ia adalah sesuatu yang anda pilih sendiri (juga setelah anda melakukan analisan pasaran).

daftar di platform olymp trade

Peluang Pelaburan Aset Mata Wang Kripto dengan Olymp Trade

Broker Olymp Trade telah menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi dalam sektor pelaburan dalam talian sejak 2014. Platform web bebas dengan in-house platform yang dibangunkan sepenuhnya oleh mereka sendiri telah menjadi begitu popular dengan hampir 20 juta pengguna. Trader mereka pula datangnya dari lebih 20 buah negara di dunia.

Mereka menawarkan pilihan aset yang banyak di mana ia merangkumi citarasa kebanyakan trader. jumlah kuantitinya pula adalah sekitar 70. Bahkan baru-baru ini senarai aset kripto yang tersedia di platform Olymp Trade untuk digunakan juga telah diperluaskan. Antara kripto currency yang disediakan termasuk Bitcoin, Bitcoin Gold dan Bitcoin Cash, litecoin, Ethereum, Ripple dan 6 aset kripto yang lain.

Dan jika anda tidak berminat dengan aset kripto, anda masih boleh melabur dalam saham seperti Apple dan BMW, indeks seperti Dow Jones dan NASDAQ, komoditi serta mata wang.

Tidak keterlaluan jika kami katakan, semua yang anda perlukan untuk berdagang berada di hujung jari anda. Contohnya seperti carta yang direka bentuk dengan mudah. Di mana ia boleh disesuaikan kepada 4 jenis carta yang berbeza (area, bars, Japanese candlesticks, Heiken Ashi). Ia juga dilengkapkan dengan set penunjuk yang berguna (SMA, MACD, RSI, Stochastic dan bermacam-macam lagi). Juga tetingkap analisis teknikal. Interface platform ini juga sangat telus dan mesra pengguna. Ia tidak dibebani dengan sebarang ciri yang rumit – jadi anda tidak perlu meneka atau tertanya-tanya apa yang langkah seterusnya yang perlu anda lakukan.

Anda boleh membuka kedudukan dalam Bitcoin dengan harga serendah $1. Manakala jumlah pelaburan maksimum ialah $2,000, atau $5,000 bergantung pada status akaun anda.

senarai aset mata wang kripto di broker olymp trade

Cara untuk mengetahui jika platform pelaburan itu bagus

Jika anda seorang online trader yang berpengalaman, mungkin ini bukanlah persoalan yang besar untuk anda. Tetapi untuk trader baru, terdapat beberapa kelebihan jelas yang patut anda akan andalkan apabila memilih syarikat yang menyediakan akses kepada pasaran kewangan. Jadi jika anda seorang trader pemula, ia adalah isu yang patut diperiksa sewaktu mula-mula sebelum anda membuat sebarang transaksi.

Mari kita periksa satu persatu.

Kadar keuntungan

Pada platform Olymp Trade anda boleh melabur dengan keuntungan mencecah sehingga 80% dalam akaun Standard, 92% dalam akaun yang berstatus lebih tinggi.

Bahan pendidikan

Pelaburan dalam talian adalah perniagaan yang tersedia untuk orang biasa. Ia tidak memerlukan ijazah PhD dalam bidang ekonomi dan kewangan. Tetapi pada masa yang sama ia tidak bererti anda boleh terjun dalam bidang ini tanpa sebarang ilmu. Belajar memahami pasaran sebenarnya sangat diperlukan untuk kejayaan anda.

Platform yang baik mengambil berat tentang hal tersebut. Mereka akan sentiasa menyediakan akses kepada kandungan pendidikan yang berkualiti. Contohnya di laman web Olymp Trade, anda akan menemui pangkalan data pengetahuan yang lengkap. Di mana ia terdiri daripada tutorial video, artikel dan webinar. Sebahagian besar daripadanya boleh diakses terus daripada carta dagangan.

Latihan dan khidmat pelanggan

Olymp Trade membolehkan anda mengenali dinamik pasaran kripto currency serta aset lainnya. Anda juga digalakkan untuk mempratikkan strategi yang telah anda pelajari di platform ini – tanpa risiko kehilangan wang. Caranya ialah anda akan diberikan akaun demo (10,000 unit demo) untuk kegunaan anda secara percuma. Ia boleh dipakai pada bila-bila masa anda memerlukannya.

Antara ciri unik platform ini adalah ia membolehkan mana-mana trader berlatih melakukan trading menggunakan mata wang hipotesis atau tunai demo. Cara tersebut tidak mempunyai risiko dan secara amnya ia memberikan trader idea yang baik tentang keadaan pasaran sebelum meletakkan wang sebenar untuk melabur. Kami cadangkan dalam tempoh sebulan, anda berlatih untuk berdagang dengan mata wang kripto di akaun demo terlebih dulu. Ini kerana hal-hal tentang kripto biasanya banyak di ulas dalam kitaran berita jadi agak mudah untuk meramalkan turun naiknya.

Selain dari itu, setiap kali anda mempunyai soalan, sokongan khidmat pelanggan mereka akan sedia membantu anda 24/7.

Kebolehpercayaan dan pengiktirafan industri kepada broker

olymp trade best investment broker

Olymp Trade ialah pemenang 6 anugerah industri berprestij, termasuk le Fonti dan Show FX World. Aktiviti syarikat ini diawasi oleh Suruhanjaya Kewangan Antarabangsa.

 

daftar di platform olymp trade

Kemudahan dan kelajuan transaksi wang termasuk mata wang kripto

Deposit dan pengeluaran dana boleh dibuat melalui beberapa cara. Antaranya kad bank Visa dan Mastercard, e-dompet seperti Skrill dan Neteller. Semua transaksi pemindahan ini dibuat tanpa kos tambahan kepada trader (syarikat Olymp Trade menanggung semua yuran komisen). Pengeluaran pula biasanya diproses dalam masa 24 jam.

Ringkasan Tentang Mata Wang Kripto

Sesetengah orang menganggap trading sebagai hobi, dan ada juga yang telah menjadikan kerjaya daripadanya. Walaupun ia berisiko tinggi dengan ganjaran yang tinggi tetapi ia bukanlah satu pekerjaan yang mudah untuk dilakukan. Terdapat ramai orang yang telah mencubanya dan dengan mata wang kripto yang semakin mencabar, bilangan penggunanya tidak berkurangan malah ia semakin meningkat dengan ketara.
Jadi, jika anda berminat untuk mencuba bidang trading ini dan pada masa yang sama anda tidak mahu ketinggalan dengan teknologi yang paling canggih – anda mungkin akan lebih terdorong untuk melabur dalam aset kripto, seperti Bitcoin atau Ethereum.

Tidak dapat dinafikan adalah penting untuk mengkaji keanehan setiap aset, kerana ini adalah kunci untuk membuat ramalan yang betul. Platform yang direka bentuk secara profesional dan mesra pengguna akan membantu anda dengan perkara remeh yang selebihnya. Tidak kira apa keutamaan aset anda – anda sentiasa boleh menemui lebih banyak peluang untuk pelaburan yang menguntungkan dengan Olymp Trade!

mata wang kripto bitcoin trading di Olymp Trade Malaysia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...