06.06.2018 Olymp Trade 0

Bagaimana untuk menamatkan larian maraton?…

Jika anda pernah berjoging, anda pasti tahu bahawa mustahil untuk berlari untuk masa yang lama. Sumber semula jadi manusia adalah terhad dan lambat laun akan kehabisan tidak kira jika anda seorang atlet profesional atau tidak. Jika anda penat anda pasti perlu berhenti dan berehat. Ini juga berlaku kepada trend pasaran. Walaupun kuat, lambat laun trend akan berhenti atau ‘berehat’. Mengapa ini berlaku? Pakar analisis Olymptrade akan menerangkan kepada anda dalam artikel ini.

Apa itu ‘bendera’?

‘Bendera’ adalah pola yang muncul pada graf pada ketika trend semakin perlahan. Ini adalah saat apabila harga berehat, berhenti sebelum pergerakan selanjutnya.‘Bendera’ dan ‘panji’ petua penting Olymptrade

‘Bendera’ dan ‘panji’ petua penting Olymptrade‘Bendera’ dan ‘panji’ petua penting Olymptrade

Bendera mempunyai bentuk yang jelas dengan dua garisan yang menyambung maksimum dan minimum harga. Dua garisan selari ini menghala ke arah bertentangan dari trend utama. Apa yang berlaku pada ketika ini? Soalannya mudah – pedagang yang melakukan dagangan mengikut trend utama mula menetapkan keuntungan, membeli atau menjual untuk mendapatkan wang. Akibatnya, pergerakan harga jangka pendek mula bergerak ke arah bertentangan dari trend utama. Pedagang Olymptrade menunggu sehingga penghujung pergerakan ini (sehingga harga ‘menembus bendera’) dan trend sebelumnya berterusan. Pada saat ini terdapat peluang untuk menyertai trend.

‘Bendera’ dan ‘panji’ petua penting Olymptrade

Pakar analisis Olymptrade mencadangkan supaya bersabar dan prihatin. Anda tidak perlu mencari pola Bendera jika ia tidak wujud. Manakala, jika anda menjumpai pola itu – tunggu sehingga penembusan berlaku. Jika pola terhasil risiko anda adalah lebih rendah.

Apakah perbezaan antara bendera dan panji?

 

‘Bendera’ dan ‘panji’ petua penting Olymptrade

Panji – dua garisan yang bertemu dan bergerak menentang arah trend utama. Seperti ‘bendera’, harga menaik atau menurun kerana pedagang yang menetapkan keuntungan mereka.

Pedagang Olymptrade membuka dagangan selepas harga menembusi panji. Mereka menyertai trend utama dan berdagang mengikut arah pergerakan harga utama.

Bagaimana untuk memeriksa jika harga benar-benar menembusi bendera atau panji?

Bila anda akan mula berlari lagi selepas menamatkan maraton bergantung pada keadaan anda. Perkara ini agak peribadi. Jika anda kerap bersenam, anda akan menghabiskan sedikit masa untuk berehat. Sama juga dengan trend. Trend kuat mempunyai bendera dan panji yang jelas dan berterusan dengan kuat. Jika trend lemah terdapat kemungkinan bendera dan panji tidak begitu jelas atau sebaliknya anda akan melihat trend mendatar. Apa yang boleh kami lakukan untuk memeriksa cadangan kami?

Perkara pertama yang perlu diteliti selepas cadangan pakar analisis Olymptrade adalah kekuatan trend. Lihat sudut garisan trend harga. Jika bersudut besar – trend adalah kuat dan lebih baik untuk mengikutinya. Jika tidak, baik menunggu dan berhati-hati.

‘Bendera’ dan ‘panji’ petua penting Olymptrade

Yang kedua adalah penembusan. Apabila harga menembus bendera atau panji ia telah tutup di atas atau di bawah aras ini. Jarak yang diliputi oleh harga selepas penembusan adalah penting juga.

Ini bukan satu-satunya peraturan yang kita perlu ikuti semasa mencari pola ini. Sedikit demi sedikit pakar analisis Olymptrade akan memberitahu anda semua ciri-ciri perdagangan. Ketahui tentang bendera dan panji dan lakukan berdagangan yang paling efisien.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...