23.06.2021 Halaman Utama 0

Apa Itu Had Perdagangan di Olymp Trade dan Kenapa Anda Memerlukannya

Terdapat banyak soalan mengenai had perdagangan dan mengapa ia diperlukan, jadi kami telah membuat keputusan untuk menulis ringkasan yang kami berharap dapat menerangkan segalanya. Dalam artikel ini, kita melihat segala yang perlu diketahui oleh pedagang tentang had Olymp Trade. 

 

Perdagangan sememangnya berisiko, dan pengurangan risiko itu seharusnya menjadi keutamaan seorang pedagang. Ia juga merupakan fokus utama sesuatu platform yang ingin melindungi para pedagang mereka. Olymp Trade mengenakan trading limit dalam beberapa situasi berbeza, kesemuanya untuk membantu pedagang melindungi mereka dan baki mereka daripada keadaan risiko yang melampau..

Platform berlainan mengenakan had perdagangan untuk pelbagai sebab. Kita akan melihat situasi yang mungkin menyebabkan had untuk dikenakan pada akaun pedagang.

 

kuarantin

Maksud Had Perdagangan atau Trading Limit

Had digunakan untuk melindungi pedagang daripada pasaran yang kerap berubah dengan membataskan jumlah wang yang boleh dirisikokan oleh pedagang sehingga pasaran menjadi tenang atau selepas tempoh tertentu. Ia juga boleh dikenakan pada akaun apabila penyedia liquidity Olymp Trade mengenakan had pada broker tersebut; atau situasi tidak cair apabila tiada pedagang lain yang sudi menerima dagangan bertentangan.

Trading limit atau had perdagangan adalah alat yang Olymp Trade gunakan apabila pasaran terlalu banyak berubah dan tidak dapat dijangka oleh penyedia liquidity atau broker untuk membuat ramalan.

Walaupun berbeza, had Keseluruhan Akaun, had khusus untuk sesuatu aset dan Had Seluruh Platform boleh dikenakan disebabkan aktiviti pasaran.

Kedua-dua had Keseluruhan Akaun dan had khusus untuk sesuatu aset diterangkan seperti namanya. Had Keseluruhan Akaun dikenakan pada akaun sebenar pedagang, membataskan perdagangan pada mana-mana aset. Had khusus untuk sesuatu Aset dikenakan pada satu atau sekumpulan aset.

Had Seluruh Platform adalah jenis yang paling jarang sekali kerana ia memerlukan pasaran yang sangat tidak dapat diramalkan sehingga langkah berjaga-jaga penyedia liquidity Olymp Trade mengurangkan jumlah perdagangan. Sekaligus, membataskan jumlah yang boleh diperdagangkan oleh pelanggan di platform.

 

Sekatan Transaksi

Ini bukan sejenis had. Ia tidak membenarkan pedagang untuk membuka posisi baharu pada aset disebabkan keadaan pasaran.

Limit 1

Semua langkah ini adalah untuk mengelakkan pasaran daripada meragut wang dalam akaun anda semasa turun naik pasaran yang melampau.

Bagi mencegah anda daripada mengalami kerugian besar, sistem pengurusan risiko mengehadkan jumlah yang boleh anda gunakan untuk membuka posisi untuk satu tempoh sehingga pasaran menjadi stabil. Dengan cara ini, wang anda dilindungi manakala broker menunggu sehingga keadaan kembali tenang.

 Anda boleh ketahui jika anda mempunyai had dalam akaun pedagang anda di bawah tab Profil atau bahagian Profil dalam aplikasi Olymp Trade.

 

Bagaimana Had Digunakan 

Had digunakan untuk melindungi pelanggan. Jika had ditetapkan pada akaun anda, anda pasti melihat mesej pemberitahuan yang akan timbul di platform. Trading limit tidak akan dikenakan tanpa memaklumkan pedagang. Jadi anda akan sentiasa tahu jika ini berlaku.

Limit 2

Terdapat beberapa cara yang mana had boleh dikenakan pada akaun anda: 

 • Pada akaun secara keseluruhan — anda tidak dapat membuat dagangan melebihi jumlah tertentu daripada akaun ini sehingga had dialihkan; disebabkan isu kecairan.
 • Pada aset atau kumpulan aset tertentu — contohnya, anda tidak dapat membuka dagangan dengan jumlah yang melebihi had instrumen ini; disebabkan keadaan pasaran.
 • Pada jenis dagangan tertentu — contohnya, anda hanya boleh menutup dagangan sedia ada tetapi tidak boleh membuka dagangan baharu; disebabkan had dikenakan oleh penyedia liquidity Olymp Trade.
 • Pada jumlah perdagangan — anda bebas untuk memperdagangkan mana-mana aset, tetapi anda tidak boleh membuka transaksi melebihi jumlah tertentu; disebabkan keadaan pasaran.

 

Olymp Trade berusaha untuk berterus terang tentang alat yang digunakan untuk melindungi pelanggan mereka. Matlamat mereka ialah untuk bertindak balas kepada pelbagai situasi pasaran tanpa mengekang perdagangan anda. Pada kebanyakan masa, pedagang tidak akan terjejas oleh had akaun ini.

Bagaimana untuk Membatalkan Trading Limit

Malangnya, anda tidak dapat mematikan trading limit secara manual setelah ia dikenakan. Algoritma pengurusan risiko Olymp Trade hanya akan mengalih keluarkan had selepas tempoh tertentu, biasanya selepas 24 jam, apabila pasaran telah reda.

Namun demikian, terdapat beberapa cara untuk membuat sistem pengurusan risiko Olymp Trade mengurangkan had atau membatalkannya sama sekali:

 • Lengkapkan KYC anda — sahkan akaun anda
 • Kurangkan tempoh dagangan pilihan anda (tetapi tidak kurang dari 15 minit)
 • Dagangkan aset lain buat sementara waktu
 • Kurangkan jumlah pelaburan
 • Buat deposit dan/atau tolak wang bonus

Selain itu, ingat bahawa kebanyakan had di platform Olymp Trade tidak melebihi 24 jam, walaupun dalam kes yang luar biasa ia mungkin dikenakan selama beberapa hari. 

 

Bagaimana untuk Mengelakkan Had

Walaupun tingkah laku pasaran tidak dapat diramalkan, terdapat beberapa peraturan yang boleh diikuti untuk mengelakkan had tetapan daripada dikenakan pada akaun anda: 

 • Sahkan akaun anda.
 • Buka dagangan lebih kecil, berkadaran dengan baki keseluruhan anda, dagangkan kurang daripada 50% baki anda..
 • Jangan salah guna program bonus.
 • Elakkan daripada mencipta berbilang profil perdagangan, sebaliknya cipta akaun berlainan menggunakan satu profil dengan Multi Account.

olymp trade account limit

Kesimpulan tentang Trading Limit

Itulah empat peraturan yang ringkas dan mudah diikuti bagi membantu memastikan akaun anda bebas had. Dengan mengikutinya, anda juga boleh mengurangkan risiko semasa berdagang, sekaligus mengelakkan sistem pengurusan risiko daripada mengenakan trading limit pada akaun anda.

Walaupun ia kelihatan rawak atau arbitrari, Olymp Trade melaksanakan had demi melindungi pelanggan mereka. Bukan semua platform melindungi baki pedagang mereka dengan had. Kebanyakan broker di luar sana mendedahkan pedagang kepada perubahan keterlaluan tanpa sebarang perlindungan. Pedagang secara umumnya berterima kasih apabila mereka terlepas daripada satu situasi dan melihat bagaimana had telah mengekalkan dana mereka.

Had adalah sesuatu yang jarang dan hanya dilaksanakan untuk membantu melindungi pedagang daripada kerugian besar. Yakinlah bahawa Olymp Trade sentiasa menyokong anda dan ingin melihat anda berjaya.

sleep eat trade

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...