31.07.2019 Halaman Utama 100
Pelbagai Cara Deposit yang disediakan di broker Olymp Trade

Sekilas Tentang Olymp Trade

Olymp Trade mendahului platform dagangan online antarabangsa dengan menyediakan platform yang paling selamat dan mesra pengguna. Dengan deposit terendah sebanyak USD10 untuk memulakan perdagangan serta cara deposit Olymp Trade yang pelbagai ianya bukan sesuatu yang memeranjatkan apabila Olymp Trade menjadi pilihan trader untuk melakukan dagangan mereka. Sememangnya ciri yang sedemikian sangat membantu dan berguna terutamanya untuk pemula di dunia perdagangan ini. 

Satu lagi perkara yang ditawarkan di Olymp Trade adalah Perdagangan Bebas Risiko. Menyediakan fitur yang sedemikian menjadikan perdagangan di platform ini lebih kredible. 

Olymp Trade dibina untuk menjadi yang paling mudah digunakan. Antara muka yang ringkas dan teknologi yang diperkemas membolehkan pedagang di semua peringkat menguasai dagangan dengan cepat. Ia adalah satu-satunya platform yang didedikasikan untuk memastikan setiap pengguna dapat memanfaatkan potensi pendapatan mereka.

Dikawal oleh Suruhanjaya Kewangan Antarabangsa, Olymp Trade sememangnya difokuskan untuk memberikan pengalaman dagangan yang terbaik untuk setiap pedagang. 

 

Cara Deposit Olymp Trade

pelbagai Cara Deposit yang disediakan oleh broker Olymp Trade

Olymp Trade adalah antara Broker Fixed Time Trading yang terbaik.  Ia menawarkan banyak cara untuk mendeposit wang ke dalam akaun dagangan mereka. Pada dasarnya terdapat tiga cara untuk mendepositkan wang ke dalam Olymp Trade seperti yang disenaraikan di bawah.

 • Kad Kredit / Debit
 • Internet Banking
 • Perkhidmatan E-Wallet

Kaedah-kaedah deposit tersebut akan dijelaskan secara terperinci di bawah ini. 

 

Kad Kredit / Debit: –

Ini cara yang paling mudah dan cepat untuk mendepositkan wang ke akaun Olymp Trade anda. Tidak ada caj tersembunyi atau yuran yang dikenakan semasa mendepositkan wang. Jumlah minimum adalah USD10 atau lebih kurang RM41 bergantung pada kadar pertukaran mata wang pada ketika itu. 

Terdapat banyak kelebihan jika anda mendepositkan wang dengan kad Kredit/Debit ke dalam akaun Olymp Trade anda. Di antaranya adalah :-

 

Pemindahan Segera

Sekiranya anda mendepositkan wang ke dalam akaun Olymp Trade melalui kad Kredit / Debit anda, maka wang akan dipindahkan dengan sangat cepat dan anda tidak perlu menunggu lama untuk melihat yang akaun Olymp Trade anda sudah terisi.

 

Tiada Caj Tersembunyi / Bayaran

Deposit dengan kad bank (Kredit/Debit Kad) ke akaun Olymp Trade tidak akan ada apa-apa jenis caj tersembunyi atau yuran  yang dikenakan. Cara begini sangat memudahkan para trader sehingga sesiapa saja boleh mendepositkan wang tanpa ragu-ragu.

 

Tiada Akaun Tambahan yang Diperlukan

Dengan kaedah deposit sebegini anda tidak perlu mendaftar untuk apa-apa akaun tambahan serta bebas dari apa-apa jenis akaun lain. Ini akan menjimatkan masa dan wang anda.

Dana yang didepositkan dengan kad kredit/debit akan masuk ke akaun anda dengan serta-merta sebaik sahaja urus niaga selesai. Bermakna perdagangan serta aktiviti membuat keuntungan boleh dimulakan dengan segera.

Berikut adalah langkah-langkah untuk mendepositkan wang ke akaun dagangan Olymp Trade Anda dengan menggunakan Kad Kredit/ Debit:

 1. Jika anda belum mempunyai akaun demo, masuk ke  laman web rasmi Olymp Trade, buka akaun baru dan dapatkan wang maya $10000 untuk berdagang.
 2. Pilih pilihan ‘Deposit’ terletak di sebelah kanan bahagian atas skrin.
 3. Di halaman deposit Olymp Trade, klik pada logo ‘Visa / MasterCard’ di tab Kad Bank.
 4. Pilih jumlah yang mahu didepositkan. Bergantung pada jumlah yang dipilih, deposit tersebut mungkin membolehkan anda untuk menerima risk-free trade bonus. Bagaimanapun anda boleh memilih untuk menggunakan bonus tersebut terlebih dahulu atau tidak. 

Yang menariknya , dengan menggunakan Bonus Olymp Trade ini jika perdagangan tidak menguntungkan, anda tidak akan kehilangan wang. Namun, jika menguntungkan, anda akan mendapat keuntungan seperti biasa. Dengan mengambil bahagian dalam risk-free trade, anda dapat menguji strategi perdagangan baru tanpa risiko kehilangan modal.

E-Wallets

Cara deposit Olymp Trade yang seterusnya adalah  e-wallet. Cara ini adalah sesuai untuk mereka yang ingin membuka beberapa akaun dalam platform Fixed Time Trading yang berbeza. Olymp Trade sendiri menerima bayaran dari banyak e-wallet seperti Neteller, Skrill, WebMoney, FasaPay dan Astro Pay.  bitcoin adalah salah satu cara deposit ke akaun Olymp Trade

Kesemuanya berfungsi dengan baik dan boleh digunakan untuk mendepositkan wang ke dalam akaun Olymp Trade. Daripada kesemua E-Wallet yang disediakan  Skrill adalah e-Wallet yang paling lazim diterima oleh broker FTT, termasuk OlympTrade.

Sekiranya anda menggunakan Skrill untuk membuat deposit atau untuk pengeluaran, prosesnya dijalankan dengan sangat cepat. Skrill adalah pilihan e-wallet yang baik untuk Malaysia kerana anda boleh menjimatkan wang anda dalam dolar. 

Selain daripada itu, Skrill adalah pilihan pembayaran universal di mana anda boleh menggunakan wang Skrill anda untuk berbelanja secara dalam talian – tidak hanya untuk Olymp Trade. Kami boleh katakan bahawa Skrill adalah lebih murah berbanding dengan deposit menggunakan kad kredit . Terutamanya apabila kebanyakan bank pada hari ini banyak mengenakan yuran ke atas transaksi antarabangsa.

Kami sendiri mempunyai pengalaman yang sangat baik dengan Skrill. Kami cadangkan untuk yang berminat menggunakan e-wallet sebagai kaedah penambahan deposit agar menggunakan e-wallet ini kerana yuran transaksi yang sangat rendah, dan keselamatan mereka yang sangat ketat. 

Penggunaan Skrill Langkah Demi Langkah

Menggunakan Skrill untuk mendeposit dan mengeluarkan dana ke dan dari akaun Olymp Trade mempunyai beberapa kelebihan:

 1. Dana akan masuk ke akaun dalam masa beberapa minit.
 2. Skrill hanya mengenakan bayaran yuran 1% dari jumlah deposit, yang jauh lebih rendah daripada kebanyakan pemproses pembayaran yang biasanya mengenakan bayaran sebanyak 2.5% dan lebih.
 3. Skrill sangat selamat.

Ikuti langkah yang diterangkan di bawah cara penggunaan Skrill untuk mendepositkan wang ke akaun Olymp Trade:

 1. Jika anda belum mempunyai akaun demo, masuk ke  laman web rasmi Olymp Trade, buka akaun baru dan dapatkan wang maya $10000 untuk berdagang.
 2. Pilih pilihan ‘Deposit’ di sebelah kanan bahagian atas skrin.
 3. Pada halaman pembayaran deposit Olymp Trade, klik pada logo Skrill dalam tab sistem pembayaran elektronik.
 4. Pilih jumlah yang mahu didepositkan. Bergantung pada jumlah yang dipilih, deposit mungkin membolehkan anda untuk menerima risk-free trade bonus. Bagaimanapun anda boleh memilih untuk menggunakannya terlebih dahulu atau tidak. 
 5. Sistem ini akan membawa anda ke laman web Skrill di mana alamat e-mel dan kata laluan akaun harus dimasukkan.
 6. Apabila butang log masuk telah diklik, Skrill akan meminta kod token keselamatan yang dikeluarkan ketika akaun dibuka. Ini untuk menyediakan lapisan keselamatan tambahan pada akaun.
 7. Lengkapkan transaksi pembayaran di halaman deposit Olymp Trade sebaik sahaja kod tersebut telah dimasukkan.

Akaun OlympTrade harus menunjukkan jumlah yang didepositkan selepas beberapa minit.

Anda mempunyai banyak pilihan untuk mendepositkan wang ke dalam akaun Olymp Trade tetapi seperti yang kita tahu tidak semua kad atau perbankan internet berfungsi dengan baik  atau tanpa sebarang halangan. Jadi sebagai alternatif, cara terbaik untuk membuat deposit adalah dengan menggunakan E-Wallet seperti yang kami terangkan di atas.

broker forex

Internet Banking

Di dalam banyak-banyak pilihan untuk cara deposit Olymp Trade, cara yang paling tidak mendatangkan masalah dan sangat mudah untuk digunakan adalah internet banking. 

Pedagang Malaysia di platform Olymp Trade ditawarkan beberapa pilihan bank yang boleh dipilih untuk membuat deposit.

Bank-bank seperti Maybank, RHB, AmBank, Public Bank dan CIMB semuanya boleh digunakan untuk menambah wang ke akaun Olymp Trade anda.  Tetapi untuk tujuan tutorial ini, kami akan memberi tumpuan untuk mendepositkan wang ke akaun Olymp Trade dengan menggunakan perkhidmatan perbankan internet Maybank2u , RHB serta Kad Bank. Klik di sini untuk melihat cara-caranya  :- 

 

Sebagai maklumat, banyak pedagang yang baru bergabung tidak memahami bahwa proses deposit Olymp Trade melalui internet banking itu menggunakan perkhidmatan Help2pay.  Help2Pay adalah sumber pembayaran dalam talian yang boleh dipercayai yang disambungkan ke iBanking atau Perbankan Internet. Ini cara paling mudah untuk mendeposit dan mengeluarkan keuntungan dan dana anda dari akaun Olymp Trade.

Help2pay adalah syarikat perkhidmatan yang bertanggungjawab dalam proses untuk mentransfer wang deposit anda ke akaun Olymp Trade. Begitu juga sewaktu proses pengeluaran. Mereka lah yang akan mentransfer wang anda dari akaun Olymp Trade ke akaun bank anda. . Nama akaun Help2pay ini boleh berbentuk perseorangan yang mengakibatkan ramai pedagang yang terkeliru dan memikirkan bahawa Olymp Trade ini adalah satu scam. Namun, jika anda membuat deposit atau pengeluaran melalui laman web rasmi Olymp Trade, anda tidak perlu risau tentang nama-nama akaun yang berbeza-beza itu. Kerana pada akhirnya wang itu pasti akan masuk ke akaun anda juga. 

Namun, sering juga terjadi ketika proses deposit atau permintaan pengeluaran, dana tersebut tidak masuk ke dalam trading akaun. Hal ini dapat diselesaikan dengan cara menghantar:

 1. Nombor ID Olymp Trade anda
 2. Skrin Tangkapan deposit di rekod transaksi akaun

Kemudian hantarkan ke www.facebook.com/olymptradecom

Pengeluaran

Secara amnya, pedagang boleh membuat pengeluaran pada  profit mereka melalui internet banking, kad kredit, Bitcoin atau e-wallet. Permintaan pengeluaran biasanya diproses dengan kadar segera tetapi ia akan mengambil masa sehingga 3-5 hari bekerja untuk wang terlihat di akaun bank anda. butang deposit dan withdraw yang mudah digunakan di platform olymp trade

Satu perkara yang kami suka tentang Olymp Trade adalah semua bayaran pemprosesan dikendalikan oleh syarikat itu sendiri. Dan yang paling menarik, tidak ada amaun pengeluaran maksimum yang ditetapkan.

Pengeluaran wang anda di Olymp Trade adalah mudah. Pada asasnya, anda boleh mengeluarkan wang anda bila-bila masa selagi anda mempunyai jumlah pengeluaran minimum (iaitu 10dolar) pada akaun anda.

 

Ikuti langkah-langkah  berikut untuk membuat pengeluaran

 1. Log masuk ke akaun dagangan anda.
 2. Pada halaman utama, klik pada pilihan ‘Pengeluaran’ di sebelah atas kiri skrin.
 3. Isikan maklumat yang diminta. Seperti yang disebutkan, jumlah yang anda ingin keluarkan mestilah sama dengan atau melebihi $ 10.
 4. Pilih pilihan pembayaran. Harap maklum bahawa Olymp Trade hanya akan membenarkan anda mengeluarkan wang melalui sistem pembayaran yang anda gunakan untuk mendepositkan wang ke akaun dagangan Olymp Trade anda.

Setelah selesai, isikan maklumat yang diminta dan pemindahan wang akan dijalankan. Permintaan pengeluaran anda akan diproses dalam waktu 24 sehingga ke 5 hari bekerja. 

Jika selepas lima hari bekerja anda masih belum menerima wang pengeluaran tersebut, anda boleh menghubungi sokongan pelanggan Olymp Trade menerusi laman web atau laman facebook mereka. Anda tidak perlu risau kerana mereka akan merespon dengan segera.

Untuk pengetahuan, untuk akaun demo Olymp Trade pula , ia boleh diisi semula dengan wang maya setelah anda selesai menggunakannya. Ini menjadikan ianya mudah untuk kita terus memperbaiki strategi perdagangan kita di akaun demo tersebut.

Kesimpulannya

Secara keseluruhan, Olymp Trade adalah Broker Fixed Time Trading yang hebat serta dipercayai. Ia membayar keuntungan kepada pedagang dalam waktu yang ditetapkan tanpa gagal. Cara deposit Olymp Trade dan pengeluarannya adalah sangat mudah, cepat dan selamat. 

Secara amnya, anda harus melakukan pengeluaran Olymp Trade hanya apabila anda memerlukannya. Ia akan menjimatkan wang dan masa anda jika anda melakukannya setiap minggu atau sebulan. Pedagang profesional sentiasa menjadualkan proses pengeluaran mereka kerana ia dapat menjimatkan wang mereka daripada komisen dan yuran tambahan. Oleh sebab-sebab itu, Olymp Trade harus menjadi pilihan pedagang-pedagang untuk memulakan cabaran trading mereka.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...