06.11.2019 Halaman Utama Olymp Trade 97
olymp trade malaysia bonus

Kisah kejayaan seorang pedagang

Disclaimer: Buat masa sekarang Olymp Trade tidak lagi menawarkan sebarang bentuk bonus atau kod promo. Maklumat dalam artikel ini merujuk kepada tempoh ketika Olymp Trade masih menyediakan bonus dan kod promo kepada pengguna mereka. Walaubagaimanapun, opsyen untuk trade bebas risiko masih tersedia untuk pengguna setia broker ini dengan mengikut terma dan syarat yang ditetapkan.

Pengalaman perdagangan saya yang pertama adalah contoh bagaimana kita tidak seharusnya melakukannya. Apa yang saya cuba katakan adalah jangan lakukan kesalahan sama seperti yang telah saya lakukan.

Saya telah kehilangan kesemua deposit saya dalam beberapa jam saja selepas membuat pembayaran. Selepas itu, saya berhenti bermain selama dua tahun kerana berasa sangat kecewa.

Setelah dua tahun berlalu, saya memutuskan untuk cuba bertrading sekali lagi. Saya mulakan dengan menonton webinar yang disediakan oleh Platform Olymp Trade.

forex trader

Ketika menonton webinar tersebut, saya perasan sesuatu yang tidak pernah saya tahu dan lihat.  Penganalisis yang mengajar telah menukar jumlah yang didagangkan setiap kali. Saya perhatikan bahawa  selepas sesuatu transaksi yang beliau buka mengalami kerugian, beliau menambah jumlah dagangan seterusnya sebanyak 2.5 kali. Maksudnya begini – trader membuka dagangan pertama sebanyak USD1. Trading tersebut kemudiannya mengalami kerugian, jadi untuk dagangan selanjutnya beliau tidak membuka dagangan USD1 juga tetapi beliau gandakan menjadi USD2.50. Ini adalah untuk mengambil keuntungan untuk dagangan kedua tersebut serta untuk menutup kerugian pada trading yang pertama tadi.

Pendekatan ini membantu trader menyingkirkan defisit modal, kerana keuntungan transaksi yang berjaya akan mengimbangi kerugian sebelumnya.

Setelah saya amati teknik tersbut, apa yang beliau lakukan ada satu teknik pengurusan kewangan. Teknik ini dipanggil Martingale Money Management atau Sistem Pengurusan Kewangan Martingale. 

Saya Berani Kembali Berdagang

Satu yang saya sedari, semakin saya memberanikan diri untuk bertrading sekali lagi, semakin banyak peluang keuntungan yang saya perolehi.

Walau bagaimanapun kerana saya masih fobia dengan pengalaman pertama saya, saya memutuskan untuk mencari cara yang lebih murah untuk mendapatkan lebih banyak wang untuk berdagang tanpa perlu menghabiskan wang saya sendiri. Dan bonus adalah jawapan kepada soalan saya ini.

Tidak seperti broker lain, Olymp Trade menawarkan bonus yang sangat menguntungkan, sebab itulah:

  1.  Segala keuntungan yang kita terima apabila berdagang dengan menggunakan Olymp Trade   bonus boleh dikeluarkan tanpa sebarang halangan.
  2.  Tidak seperti broker lain, Olymp Trade tidak mengenakan syarat yang ketat ke atas       keuntungan perdagangan. Malah tiada komisen dikenakan sewaktu pengeluaran wang.
  3.  Anda boleh mengeluarkan wang anda pada bila-bila masa saja. 

Olymp Trade Bonus

Saya telah menghabiskan banyak masa untuk mendapatkan Olymp Trade Bonus, jadi saya memutuskan untuk menulis artikel ini untuk berkongsi pengalaman saya.

Tujuan utama perkongsian ini adalah kerana kaedah ini membolehkan saya mendapatkan wang untuk membantu memacu perdagangan saya. Saya harap apabila anda membaca artikel ini, anda juga akan dapat memanfaatkan bonus yang diberikan untuk menggandakan keuntungan anda. 

Apakah itu Olymp Trade Bonus?

Bonus adalah wang dari broker yang disediakan kepada pedagang dalam situasi tertentu. Namun, wang ini tidak dapat dikeluarkan, tetapi anda boleh menggunakannya untuk menghasilkan profit. 

Saya telah membuka akaun Olymp Trade pertama saya pada tahun 2017. Selepas itu, saya depositkan $500 dan menerima bonus tambahan $150. Ini adalah bonus standard dari Olymp Trade, tetapi sekarang terdapat bermacam lagi promosi yang disediakan.

Olymp Trade Bonus

Di bawah ini, kami  akan menghurai dengan lebih lanjut tentang apa yang menarik mengenai  Olymp Trade Bonus:

 • Bonus yang paling menguntungkan adalah pilihan terbaik bagi mereka yang sukakan sistem Martingale.
 • Bonus yang paling banyak dapat meningkatkan peluang anda untuk berjaya dan membolehkan anda mendapat status VIP
 • Bagi pedagang yang paling aktif, platform ini menyediakan promo kod bonus supaya ahli komuniti rangkaian sosial boleh menggunakan dan menerima bonus tambahan.

Olymp Trade Bonus Yang Paling Menguntungkan

Setelah pengalaman ngeri saya pada tahun 2017, saya tidak berdagang untuk tempoh waktu yang sangat lama. Bayangkan, saya menghabiskan $650 ($500 dan $150 bonus saya sendiri) untuk trading dan mengalami kerugian dalam satu malam saja! 

Walaubagaimanapun pada awal tahun 2019, saya memberanikan diri untuk kembali ke gelanggang trading. Saya telah mencipta akaun baru. Dan yang penting, saya sekali lagi menerima Olymp Trade Bonus. 

Buat masa ini, ganjaran bonus yang disediakan diberikan kepada semua pengguna baru Olymp Trade. Mereka akan menerima bonus tersebut apabila membuat deposit pertama mereka!

Namun, saya telah diberitahu bahawa bonus untuk pengguna baru ini mempunyai had masa. Bonusnya 100% dari jumlah yang didagangkan tetapi ia hanya bertahan untuk 60 minit saja dan ianya hanya untuk satu kali penggunaan saja.

Jadi sebagai contoh, jika anda mendeposit $100 anda akan mendapat bonus sebanyak $100. Anda harus menggunakan bonus ini dalam 1 jam pertama setelah mendaftar. Jika boleh gunakan wang ini dengan pengurasan kewangan martingale. Dengan cara ini, cara pengurusan trading anda akan menjadi lebih selamat. 

Seperti yang anda dapat lihat, saya telah berjaya menggunakannya. Jadi saya cadangkan pembaca juga mengambil kesempatan  pada peluang keemasan ini!

 

Olymp Trade Bonus

Cara Penggunaan Pengurusan Kewangan Martingle
 • Dalam variasi pertama, anda mempunyai 7 percubaan trading yang berjaya dengan jumlah permulaan trading sebanyak 1 dolar! Jika saya ingin berterus terang, dari pengalaman saya, amatlah sukar untuk seseorang trader mendapat keuntungan dalam 7 trading berturut-turut.
 • Dalam variasi kedua, anda mempunyai 6 percubaan untuk membuat transaksi berjaya. Cara ini bagus untuk digunakan jika anda tidak menganggap bahawa terdapat susunan berulang dalam trading yang tidak menguntungkan. 
 • Jika anda memilih variasi ketiga, anda hanya akan mempunyai 5 percubaan. Ia dikatakan sesuai untuk pedagang yang berhati-hati dan berdisiplin.

Olymp Trade Bonus Yang Paling Banyak

Sejak dua bulan yang lalu, saya telah mula meningkatkan deposit saya daripada jumlah minimum yang biasa saya lakukan. Kalau dulu saya hanya membuat deposit dengan hanya USD15 tetapi kini saya lebih senang untuk membuat deposit sekurang-kurangnya USD100. Tujuannya hanya satu , supaya saya mendapat ganjaran bonus.

Dengan bonus inilah saya akan membuat dagangan saya. Seperti biasa saya akan menggunakan Pengurusan Kewangan Martingale.

Olymp Trade Bonus

Olymp Trade Bonus Yang Paling Banyak Tersedia

Semasa berdagang di platform Olymp Trade, anda akan menerima bonus apabila anda membuat deposit ke  akaun anda. Jumlah bonus bergantung pada jumlah deposit anda. Bonus minimum 10% akan dikreditkan ke akaun anda jika anda mendeposit $30 atau lebih.

Olymp Trade Bonus

Trader akan mendapat status VIP jika mereka mendeposit lebih daripada $2,000. Dalam kes ini, anda bukan sahaja akan menerima bonus sebanyak 30% daripada deposit, tetapi juga transaksi bebas risiko.

Deposit $2,600 akan meningkatkan peluang anda untuk berjaya, kerana bilangan “kali” anda membuat transaksi yang menguntungkan dengan menggunakan sistem martingale akan meningkat menjadi 9 kali!

Pada masa yang sama, jika anda benar-benar yakin strategi anda, risiko kegagalan perdagangan akan menjadi hampir sifar.

Olymp Trade Bonus Untuk Pedagang Aktif

Saya cuba untuk menghadkan aktiviti di rangkaian sosial saya kerana saya ingin menghabiskan lebih banyak masa untuk belajar tentang trading serta melakukan latihan di akaun demo. Tetapi jika anda masih memerlukan Olymp Trade Bonus , saya cadangkan anda melanggan komuniti Facebook Olymp Trade yang rasmi. Ataupun komuniti facebook yang dikhususkan untuk sesebuah negara (sila ambil perhatian bahawa group khusus untuk sesebuah negara adalah group tidak rasmi Olymp Trade)

Data telah menunjukkan bahawa Olymp Trade kerap menganjurkan pertandingan menarik untuk menguji pengetahuan pedagang, pengetahuan transaksi dan sebagainya. Biasanya contest dilakukan pada setiap minggu. 

Pemenang untuk contest-contest kecil seperti ini , biasanya akan menerima bonus perdagangan bebas risiko. Jumlah ganjaran biasanya kira-kira 30%, tetapi adakalanya ganjaran yang lebih besar juga diberikan kepada peserta.

Selain daripada itu, pada hari cuti, Olymp Trade kerap menghantar ucapan selamat kepada pedagang. Biasanya  siaran akan disertakan dengan kod promosi Olymp Trade.  Kod ini boleh dimasukkan apabila pedagang mendepositkan wang ke dalam akaun mereka dan mereka akan mendapat bonus yang disediakan.  

Olymp Trade Bonus

Untuk mengetahui tentang semua aktiviti utama serta kod promosi yang disediakan, sila layari halaman rasmi Facebook Olymp Trade. 

Peraturan untuk menggunakan bonus

Tidak dapat dinafikan bahawa manfaat bonus sangat jelas dan tidak perlulah saya mengulanginya sekali lagi. Namun, sesuatu yang menarik pasti datang dengan kekangan termasuklah bonus-bonus yang ditawarkan di Olymp Trade. Ianya sama seperti syarikat-syarikat perdagangan yang lain.

Di Olymp Trade, kekangannya adalah anda tidak boleh mengeluarkan bonus yang telah anda terima. Anda hanya dapat menggunakannya untuk berdagang atau membantu meningkatkan batas pengeluaran wang Anda.

Bonus memang jelas memberi manfaat, tetapi dengan satu syarat: Anda harus 100% yakin anda dapat memenuhi semua persyaratan yang ditawarkan oleh sistem. Anda harus hati-hati dalam mempertimbangkan semua syarat dan strategi bisnis anda sebelum menerima bonus dari Olymp Trade.

Saya benar-benar harap perkongsian saya ini sedikit sebanyak dapat membantu para trader di luar sana terutamanya dalam menambah jumlah deposit anda. Hanya dengan cara ini lah anda boleh mengurangi kos sambil cuba membuat keuntungan.

Untuk yang berminat untuk melakukan trade di Platform Olymp Trade, anda boleh mendapatkan Kod promosi Olymp Trade dari group Facebook Olymp Trade Malaysia. Kod promo memang disiarkan dengan kerap jadi anda hanya perlu mengikuti post-post baru yang dikeluarkan untuk mendapatkannya.

 

broker forex

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...